Hogy mér az igazságszolgáltatás mérlege?

Ábrahám Róbert agresszív viselkedése, pofozkodása és emberrablási kísérlete (állítólag be akarta rángatni Puzsér Róbertet az autójába) nem ér gyanúsítást, vagy ha mégis, nem lesz tiszta, mivel gyanúsítják, annak ellenére, hogy felvételek vannak az esetről, és Ábrahám is elismerte a pofont.

 

abraham_vs_puzser.png

 

Ezzel szemben Donáth Annát, a Momentum politikusát csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak gyanújával idézte be az ügyészség egy 2022-es, Iványi Gábor melletti kiállása miatt, amely során a hivatalos verzió szerint akadályozták a NAV házkutatását, holott a tüntetésről készült felvételeken ennek nyoma sincs.

donath.png 

A két esemény és azok következményei alapján kérdezem én...mi történik az igazságszolgáltatásban? Kinek a kezében van az igazságszolgáltatás? Ha egy bizonyítottan kormánypárti, bizonyítottan pofozkodó és a sértett elmondása alapján autóba kényszerítő (emberrablási kísérlet) "újságíró" esetében még nem tiszta mivel gyanúsítják (már ha meggyanúsítják), de egy meghurcolt egyházi személy mellett kiálló ellenzéki politikust csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolnak úgy, hogy sem sértettel nem találkoztunk eddig, sem a felvételek nem bizonyították ezt, akkor úgy érzem, a kérdést megválaszoltam. Elmondható, hogy az itteni ítéletek nem igazán következetesek és nem képviselik az igazságot. 

A képek forrása: hvg.hu